HockeyNews
PLUS

Utlandet lockar förre Modospelaren

(8020) johan eriksson
Bildbyrån

Publicerad: 16 april 2019

FacebookXWhatsApp

Han tvingades lämna Modo i slutet av den här säsongen. 

Nu är Johan Eriksson kontraktslös och på jakt efter en ny klubb – och det kan bli utlandet igen.

– Det är helt öppet, jag sitter inte fast någonstans, säger han till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan 

25-årige Eriksson gjorde knappt två säsonger i Modo. Under den andra hamnade han längre och längre ner i hierarkin och i början av februari meddelade klubben att parterna hade valt att gå skilda vägar.

En trist avslutning på tiden i Örnsköldsvik, men Eriksson är nöjd med åren i Modo.

– Jag tycker att det har varit bra ändå. Det är en grym hockeystad och en grym förening. Det har varit en upplevelse att vara på den nivån, säger han till HockeryNews.se och förklarar uppbrottet:

– Det handlade om att de ville satsa på egna, unga spelare och man kan väl säga att jag hamnade lite i kläm där. De ville släppa fram de spelare som kommer därifrån och det gör ju inte jag.

Just nu är han hemma i Gävle. 

Han avslutade den här säsongen i Österrike där han spelade åtta playin-matcher med Villacher. Det blev en kort men ändå ganska bra tid i Österrike för Eriksson som gjorde tre mål och totalt fyra poäng på sina åtta matcher.

– Det var faktiskt jävligt bra, bättre än jag hade trott. Det var som hemma och nivån var också bra, så jag trivdes bra och har ingenting att gnälla på. När den möjligheten kom var det inte så mycket att fundera över. Visst var det tråkigt att behöva lämna i slutet av säsongen så där, men för egen del fanns det inte så många alternativ, säger han.

Det spekulerades en del om AIK?

– Ja, det var ett alternativ, men det blev inte riktigt så. Jag vet inte varför, men samtidigt var Österrike hela tiden där också. 

Nu är forwarden – som även har spelat allsvensk hockey med Tingsryd – kontraktslös och sonderar marknaden. 

Han säger att han är öppen för det mesta, både Sverige och utlandet.

– Just nu vet jag inte om det blir spel utomlands eller i Sverige. Jag och min agent snackar lite, men annars har jag inget mer att säga. Det är helt öppet, jag sitter inte fast någonstans, säger han.

Men spel utomlands lockar igen?

– Absolut. Med de grejerna jag fick vara med om där nere så kan jag tänka mig att åka tillbaka dit. Men jag är även öppen för något helt nytt i något annat land också.

Här kan du läsa mer om Hockeyallsvenskan 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!